Digitoimisto Olbedesign

OLBEDESIGN

UKK/FAQ

kuumottavia kysymyksiä

Digitoimisto Tampere — Olbedesign

COMPANO

com·pa·no

Kummallinen sivusto. Mitä oikein myyt?

Päätuotteeni ovat yksilölliset verkkosivustot, yritysilmeet ja markkinointi yrityksille. Jos tarvitset jotakin muuta, kysy.

Mikä on yrityksen tausta ja historia?

Olbedesign on minun, Olli Toivosen, tammikuussa 2008 perustama digitoimisto. Olen itseoppinut alan ammattilainen. Ehkäpä juuri kivisen oppimistieni vuoksi linjani eroaa monessa suhteessa alan tavanomaisista ”kotisivutehtaista”. Älä huoli, olen kyllä ihan tosissani työni suhteen, vaikka jutut ovat mitä ovat. Lue myös yrityssivu.

Mistä kuvapankista olet hankkinut nämä valokuvat?

Omasta kuvapankistani. Mielestäni luovan alan yrityksen tulee lähtökohtaisesti pyrkiä käyttämään omaa materiaalia edes omalla sivustollaan.

SERVICO

ser·vico

Olen juuri perustamassa yritystä. Mitä pakettia suosittelet?

Aloittavalle yritykselle suosittelen ehdottomasti Olbedesign Gazelle™ -pakettiani. Se on helppo avaimet-käteen-palvelu ja sillä saat julkaistua yritysilmeen edullisesti ja nopeasti. Saatat tarvita lisäksi logon (lisäpalvelu).

Voinko tilata vain osan paketista?

Voit. Suosittelen toki harkitsemaan ensisijaisesti pakettikokonaisuuden tilaamista, sillä se tulee verrattain edullisemmaksi kuin yksittäiset osiot.

Pystyykö kotisivuja itse päivittämään?

Tätä kysytään usein. Vastaukseni on kyllä ja ei. Useimmat toimistot käyttävät myyntiperusteena itsepäivitettävyyttä, jolla saadaan sitten veloitettua kuukausittaista kulua, tapahtuipa sivustoilla mitään tai ei. Oman kokemukseni mukaan erittäin harvat yritysten kotisivut päivittyvät kerran viikossa. Hyvä jos edes kerran kuussa! Haluatko todella maksaa vuosia turhasta?

Olbedesign Crocodile™ -sivustoon on mahdollista saada tietokantapohjainen, kevyt ylläpito esimerkiksi uutisosiolle, jos sellaiselle on tarvetta (lisäpalvelu).

No just. Mitä iloa on siitä, että sinä päivität sivustoni?

Siinä on etuja, joita ei aina tule edes ajatelleeksi. Ensinnäkin, minä varmistan aina, että valokuvat ovat oikeassa kuvasuhteessa ja optimoituja. Näin ne eivät vahingossakaan ole järjettömän suuria nettikäyttöön. Eli varmistan parhaan mahdollisen toimivuuden myös mobiililaitteilla 3G-verkossa.

Toinen hyvä puoli on, että pystyt halutessasi tilaamaan myös pientä piristystä sivustolle "samaan rahaan" päivityksen ohessa. Eli sivuston rakennettakin pystytään muokkaamaan tarvittaessa.

Ja tietysti voidaan kysyä myös, miten arvokasta sinun työaikasi on. Haluatko todella viettää sunnuntai-illat nettisivujen parissa kiroillen, vai käytätkö senkin ajan mieluummin perheen parissa tietäen, että kohtalosi on ammattilaisen käsissä?

Pystynkö hallitsemaan verkkokauppaa itse?

Kyllä! Pystyt hallitsemaan Olbedesign Giraffe™ -verkkokaupan tuotteita, kieliversioita ja sisältösivujakin itse. Minä hoidan puolestasi suuremmat päivitykset, jos tarvitaan koodausta.

Kuinka pian hoidat homman, jos tilaan sinulta muutostöitä?

Pienet päivitystyöt pyrin toteuttamaan saman tai viimeistään seuraavan arkipäivän kuluessa. Suuremmat muutostyöt kannattaa ilmoittaa hyvissä ajoin. Saat aina arvioni toteutusajankohdasta.

Kuinka nopeasti saan käyntikorttini?

Yleensä kortit saapuvat parissa viikossa siitä, kun olet hyväksynyt suunnitelmat ja olen toimittanut ne painoon. Toimitusaikaa voidaan tarvittaessa nopeuttaa huomattavasti — se tosin maksaakin huomattavasti.

Tarvitsen kampanjapäivityksen maanantaiksi, onnistuuko?

Ilta- ja viikonlopputyöstä veloitan erillisen, tuntikohtaisen lisämaksun. Mikäli ilmoitat työn hyvissä ajoin, todennäköisesti saamme sen kyllä onnistumaan.

BUSINESS

busi·ness

Mitä saan, tuleeko lisäkustannuksia?

Paketeissani on valmiina liuta ominaisuuksia, jotka näet listattuna tuotesivulla. Pakettihintaan ei tule lisäkustannuksia. Sitten, jos tarvitset esimerkiksi logon tai syvällisempää hakukoneoptimointia, sovimme yhdessä erillisistä lisäkuluista.

Törkeän kallista! Tämähän on ryöstö!

Tottahan toki työ maksaa. Otathan myös huomioon, että olet juuri aikeissa tilata tuotteen, jonka tarkoitus on tuottaa rahaa yrityksellesi jatkossa.

Kannattaa myös verrata pakettieni hintaa vaikkapa Aamulehden päivän ilmoitushinnastoon. Onko tämä nyt sitten kuitenkaan niin kallista?

Budjettini on rajallinen, mutta haluaisin tilata sinulta. Mikä neuvoksi?

Kaikki paketit laskutetaan vähintään kahdessa erässä. Laajemmat tilaukset laskutetaan pidemmällä aikajaksolla sopimuksemme mukaan.

Okei... No mitäs nämä sivut sitten jatkossa maksavat?

Kun olet suorittanut pakettihinnan kokonaisuudessaan, et maksa sivustosta itsestään enempää. Tarkennettakoon tosin, että verkkotunnus, verkkokauppa ja kotisivutilat laskutetaan silti vuotuisesti. Tähän en pysty vaikuttamaan, sorry.

Lisätyöt ja muut tilaukset laskutan erillisinä töinä tapauskohtaisesti.

Veloitatko päivitykset "alkavalta tunnilta"?

En. Kaikki päivityskulut perustuvat käytettyyn työaikaan. Eli pelkästä osoitteen vaihdosta ei tule satasen laskua. Se olisi huijausta.

Onko tilaus verovähennyskelpoinen?

Tottakai. Minulta saat aina virallisen laskun tai kuitin tilauksestasi.

START

start

Olen aikeissa varata itse verkkotunnuksen jo valmiiksi. Mitä tulee huomioida?

Monesti asiakas on ottanut minuun yhteyttä vasta sen jälkeen, kun on ensin omatoimisesti aloittanut kotisivujen vaatimat rekisteröinnit. Ei tässä tietenkään mitään väärää ole, näinkin voi kyllä tehdä.

Mutta tällöin tulee tiedostaa, että jos esimerkiksi osoitteen rekisteröi paikasta, jossa ei ole kunnon sähköpostia tai muuta tarpeellista tarjolla, siitä tulee hidaste projektin etenemiselle. Yleensä verkkotunnusten siirtäminen kolmannelta osapuolelta neljännelle ottaa aikansa. Tästä aiheutuu usein myös erinäisiä siirtomaksuja, jotka oltaisiin voitu välttää jos olisi tilattu kaikki kerralla yhdestä paikasta.

Kirjoitammeko projektisopimuksen?

Kyllä. Saat sopimusluonnoksen hyväksyttäväksesi ja voit ehdottaa muutoksia. Mitään ei laskuteta ennen kirjallista hyväksyntääsi.

En tiedä, mitä tarvitsen. Osaatko auttaa?

Osaan. Ota minuun yhteyttä ja kerro ajatuksiasi, niin katsotaan miten voin sinua auttaa.

 
Täältä saat verkkosivustoja, jotka näyttävätkin joltain. Päätuotteeni ovat laadukkaat kotisivut yritykselle — joskaan ei ihan kaljakeissin hinnalla.
Tampere
Finland