Digitoimisto Olbedesign

TAMPERELAINEN DIGITOIMISTO

OLBEDESIGN

poikkeavaa suunnittelua vuodesta 2008

Digitoimisto Tampere — Olbedesign

COMPANO

com·pa·no

Hei, uusi paras ystäväni! Minä olen Olli Toivonen. Tamperelainen, täysin itseoppinut graafinen suunnittelija ja verkkosuunnittelun ammattilainen.

Kaikki näkemäsi työt olen toteuttanut itse asiakaskontaktista julkaisuun asti.

Toteutan työt rehdisti käsityönä aina kun se on mahdollista. Vaikka eihän se järkevää ole, sanovat. Halvalla vaan!

Vaikka sivustoillani näkemäsi sisältö saattaakin olla hivenen kyseenalaisia, olen kyllä ihan tosissani. En vain aio alistua alan väsyneisiin muotteihin.

Olbedesign on ollut toiminnassa jo vuoden 2008 tammikuusta alkaen. Voinet siis luottaa, että palvelu ja työn jälki on kyllä ihan asiallista ja varsin ammattitaitoista — vaikka jutut eivät sitä aina olisikaan. Kannattaa kokeilla.

"Joka paljon lupaa, se vähän antaa."
— Viisas suomalainen sananlasku

Digitoimisto Tampere — Olbedesign

IDENTICO

i·den·ti·co

Kuten aina, myös Olbedesignin brändi on kehittynyt ja jalostunut vuosien saatossa. Alkuvaiheessa minua vähän jännitti eikä siinä sitten oikein uskaltanutkaan — olinhan astunut täysin uudelle pelikentälle. Alkuun sitä naiivisti luulee yritysviestinnän olevan sitä, että miellyttää jokaista harmaata virkamiestä ja kaduntallaajaa tauotta.

Onneksi näin ei ole. Yritykselle onkin aikain saatossa kehittynyt melko... no, omaleimainen tyyli, josta joko todella pidetään tai sitten ei. Yleensä ei.

Se on hyvä. Näin turhat diibadaaba-mehustelijat jäävät pois ja asiakkaiksi hakeutuu ainoastaan upeita ihmisiä ja varsin kiinnostavia persoonia. Kiitos.

Mutta miksi ylipäätään edes vaivautua markkinoimaan pliisua imagoa? Kyllä brändin tulee olla edes sen verran kiinnostava, että ihmiset hakeutuvat mieluummin yrityksen nettisivuille kuin jäävät katselemaan mökkinsä seinälle kuivuvaa maalikerrosta. Kannattaakin vertailla eri toimistoja. Löydätkö yhtäkään poikkipuolista sanaa vai pelkkää selkääntaputtelua?

Viestinnän on pakko miellyttää kaikkia!

”Hohhoijaa, miks mä en oikein jaksa? Onko minussa jotain vikaa kenties?”

— Tavanomaisen kollegan näkemys tuotoksistani

"The hero is never the star of the story."
— Marilyn Manson

Digitoimisto Tampere — Olbedesign

SERVICO

ser·vico

Olet varmasti nyt jo huomannut, että tältä sivustolta et löydä tekstinpartta tahi valokuvaa, jotka eivät olisi tämän toimiston omaa käsialaa*.

Entä mitä voin tehdä sinun vuoksesi?

Hakukoneoptimointi on yksi uusista palveluistani. Kunnollinen optimointi vaatii kuukausien seuranta-analyysejä sekä sisällön kulutusta ja kehitystä. Eli hyvin tarkkaa tutkimusta siitä, mikä asiakkaita kiinnostaa ja minne he palaavat yhä uudelleen. Kiinnostavia osioita hiotaan ja vähempiarvoista sisältöä ehostetaan kiinnostavaksi.


* Paitsi sivun yläkuva itsestäni. Se ei ole minun ottama. En minäkään jumalauta kaikkeen veny. (Kuva: Jutta Virtanen)

Tekstisuunnittelu on myös erittäin olennainen osa työtäni. Olen siis jossain määrin myös copywriter. Mikäli tekstini iskevät täällä, blogissa ja somessa, olet tullut oikeaan paikkaan. Lähden mielelläni työstämään myös sinun tekstiäsi, jos sellaista tarvitset. Älä huoli, hallitsen myös asiallisen ilmaisun.

Ja, koska en ole kielitieteilijä, tekstit tarkistutetaan lopuksi oikolukijalla.

Valokuvauspalveluni kehittyy koko ajan. Voinkin hoitaa tarvittaessa myös valokuvausta tyytyväisyystakuun turvin, jos tarvitset kuvamateriaalia, joka ei itseltä onnistu. Käytössä myös aidot Lomo'Instant ja Polaroid -kamerat, jos sisäinen hipsterisi kuumottelee.

Tarvittaessa etsin ammattikuvaajan.

"Ompa vitun rumia. Varmasti saa vihamiehen joulun pilalle." [sic]
— Arvon kollegan näkemys Olbedesignin joulukorteista

Digitoimisto Tampere — Olbedesign

INDEPENTO

in·de·pen·to

Omatoimiseen yksin työskentelyyn ja freelancer-yrittäjyyteen minut on ajanut se, että tykkään olla suorassa asiakaskontaktissa. Siis sekä myyjän, tekijän että asiakaspalvelijan roolissa.

Tottakai se olisi helpompaa työstää päivät valmiiksi pureskeltuja juttuja isossa toimistossa, mutta itselleni tärkeintä on työskentelyn vapaus.

Päädyinkin yrittäjäksi, koska en halua keskusteluumme "välimiestä". Eli sitä tyyppiä, joka ammentaa ensin omista urahaaveistaan ja intresseistään. Se muuttaa aina keskustelun laatua.

Koska kolmansia osapuolia välillämme ei nähdä, uskon, että me tulemme hienosti toimeen ja hommat luistaa. Tähtään aina vuosien asiakkuuteen.

 
Täältä saat verkkosivustoja, jotka näyttävätkin joltain. Päätuotteeni ovat laadukkaat kotisivut yritykselle — joskaan ei ihan kaljakeissin hinnalla.
Tampere
Finland