Verkkokauppa yritykselle Nouseva Myrsky

Verkkokauppa yritykselle joka luo upeaa Suomi-designia

Taas olen päässyt työstämään uuden lupaavan suomalaisen design-brändin näkyvyyttä. Tällä kertaa suunnittelin sekä näyttävän sivuston että verkkokaupan yritykselle Nouseva Myrsky. Yrityksen perustaja, korusuunnittelija Liisa Tuimala otti minuun  yhteyttä ollen suorastaan haltioissaan nähtyään työnäytteitäni aiemmista sivustoprojekteista. Se on aina mukavaa se.

 

Kumia, hihnaa ja hikeä

Kun ensi kerran kuulin että Nousevan Myrskyn korut valmistetaan käytetystä teollisuuskumista ja kuljetinhihnasta, hätkähdin. Arvelin* kyseessä olevan jonkun inhan Rammstein-lateksipervon joka on tilaamassa syntisen rasvaista yritysilmettä kireätunnelmaisia S/M-iltamiaan piristämään.

Vaan ei. Mielenkiintoisista materiaaleista saa aikaan erittäinkin näyttäviä koruja. Nämä upeat ja persoonalliset korut valmistetaan omaa tietään kulkeville kaunottarille, kuten yrityksen tunnuslauseessakin todetaan. Kuulosti hyvältä. Kaunottaret sopivat kyllä minun kiireeseeni.

 

Elegantit verkkokauppa yritykselle
Taas vaihtelun vuoksi hieman elegantimpaa toteutusta.

 

Kiinnostavat materiaalit

Juurikin korujen valmistusmateriaali sekä materiaalien alkuperä herätti kiinnostukseni, olenhan itsekin suuri Freitag-fani. Yleensäkin lähes mikä tahansa tuote, joka on valmistettu teollisuuden käytössä olleista materiaaleista on huomattavasti kiinnostavampi kuin laiskojen liimahuuruisten kiinalaislasten nypertämät markan muovirimpulat.

Ja muutoinkin kierrätys on kyllä aina jees, viisastelkoot insinöörit mitä hyvänsä.

 

kotisivut ja verkkokauppa yritykselle Nouseva Myrsky
Jännä mitä kaikkea sitä voikaan saada aikaiseksi teollisuuden puhkikuluttamista materiaaleista. (Kuva: Liisa Tuimala, Nouseva Myrsky blogi)

 

Minimalistista herkkyyttä

Nouseva Myrsky on ilmeeltään vähäeleinen ja aistikas, vahvoihin kontrasteihin luottava brändi. Tämän pyrin ilmentämään myös sivuston ulkoasussa sekä käyttöliittymässä. Kaupan puolella kaikki oletusarvoiset ja turhat ”top 5” ja ”näitä ostettiin myös” -diibadaabat saivat väistyä. Vanha viisaus ”vähemmän on enemmän” toimi tässäkin.

Karsittu ulkoasu on samalla ehkä myös hieman herkempi ja naisellisempi, kun ei joka nurkasta pilkota erinäiset listaukset ja muut häiriötekijät. Kyllä niitä ostetaan muutenkin.

Tosiaan, naisellista ja herkkää toivottiin. Mutta kuten Olbedesignin fanaattisimmat seuraajat tietävätkin, täältä tilaaja ei tule saamaan mitään vaahtokarkkitornista sateenkaaria oksentelevia yksisarvisia. Kun yrittäjä tilaa verkkokaupan yritykselle niin kyllä minä pyrin siihen, että töissäni on aina myös ripaus munakkuutta mukana. Ei kukaan muista hajuttoman mauttomia yrityssivuja.

 

MyCashflow-verkkokauppa yritykselle

Pääsin työstämään kauppaa varsin nykyaikaisella MyCashflow-kauppasovelluksella, joka tulee itseasiassa mukana tarjoamassani kotisivutilassakin. Tästä lähin voitkin siis tilata sellaisen myös minulta! Sanottakoon tosin heti, että pelkällä Olbedesign Iguana Advanced™:lla ei pitkälle pötkitä, vaan siihen liitettävästä kaupasta kannattaa ottaa heti maksullinen versio käyttöön, sillä se on huomattavasti monipuolisempi.

 

Kaunis verkkokauppa yritykselle
Verkkokaupan elegantti ilme on saanut kiitosta jo nyt.

 

Haasteellista työstämistä

Aloitin verkkokaupan suunnittelulla, sillä arvelin sen olevan hitaampi toteuttaa. Ja kuten arvasin, kaupan ulkoasun säätäminen olikin astetta haastavampi keissi, sillä — kuten tiedät — en pidä valmisohjelmista. Taas muistin miksi. Ulkonäön säätämisessä oli pistettävä kaikki luovuus ja CSS-taidot kehiin, jotta saavutin yhteneväisyyden hyväksytyn luonnokseni kanssa. Ja siinä ohessa piti tutustua kymmenien sivujen muokkausdokumentteihinkin. Ainakin pintapuolisesti.

Kotisivusto valmistuikin sitten muutamassa päivässä julkaisukuntoon. Olihan ulkoasusta jo valmista koodia jonkin verran valmiina kaupan puolelta. Kotisivusto on muuten responsiivinen.

 

Muodollisesti pätevä verkkokauppa yritykselle

En tietenkään malttanut olla selvittämättä, kestääkö tämä työnäyteluomukseni kriittistä tarkastelua. Kun tuossa asiaa tiedustelin ohjelmistotalon ammattilaisilta, jotka ovat taatusti nähneet monenmoista viritystä asiakkaillaan, tällaisen palautteen heiltä sain kaupasta:

”Hyvältähän tuo näyttää, tuo on ensimmäiseksi toteutukseksi oikein mallikas ja tuon pohjalta varmasti voit rohkeasti lähteä myymään seuraavaa verkkokauppaprojektia.”
— MyCashflow’n asiantuntijan palaute työstäni

Ei paskemmin, vai?

verkkokauppa-ja-kotisivut-yritykselle-nouseva-myrsky-3
Kikkailin kauppaan myös Kaikki tuotteet -sivun, josta näet heti helposti mitä kaikkea kivaa on tarjolla

 

Ihan jees, hei

Jälleen olen itsekin tyytyväinen asiakastyön lopputulokseen, vaikka muokkaus olikin ehtaan käsityöhön verrattuna turhauttavan rajallista. Pelkistetty ja selkeä ilme palvelee tässä myös asiakkaan brändiä. Samaa mieltä ovat olleet useat Nousevan Myrskyn blogin lukijat Liisan kirjoittaessa aiheesta. Alla pari egoani pönkittävää poimintaa kommenttien joukosta:

”Voi Liisa, kyllä näyttää upealta! Sivujen ilme kulkee niin käsikynkkää sinun korujesi kanssa, että kokonaisuus on todella hieno. Täysi kymppi kaikesta!”
— kommentti Nousevan Myrskyn blogissa

 

”Oih, tosi kivalta näyttää! <3 Oikein kaunista, linjakasta ja selkeää!”
— kommentti Nousevan Myrskyn blogissa

 

Kommentteja kertyi useampikin. Käy lukemassa koko juttu ja laita kommenttisi jonon jatkoksi. Ja sen jälkeen voitkin sitten pistää vaikka tilaten kivoja koruja kattavasta valikoimasta. Kerro Ollilta terkkuja!

* No kyllä minä tiesin, ettei tässä mitään pervoa ole. Taisit itse luulla niin. Hyi.

 

Katso myös nämä projektit blogissa:

Koivun Tyrnitilalle täysin uudistettu yritysilme
Lentorepulle täysin uusittu, hieman ronskimpi yritysilme (1/3)
Olbedesignilta upeat parallax-kotisivut yritykselle (2/3)

Lentorepulle uudet hienot käyntikortit (3/3)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Huomaathan, että arvostan omalla nimelläsi jättämääsi vastausta hassunhauskojen nimimerkkien takaa huutelemista korkeammalle. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista eikä paljasteta NSA:lle, mutta se mahdollistaa yhteydenottoni tarvittaessa — jospa kommentissasi olisi uuden jutun aihetta? Tarkistan ensimmäisen viestisi aina käsin roskapostin ja laittomuuksien varalta, mutta pääsääntöisesti kaikki kommentit kyllä julkaistaan sisällöstä tai mielipiteestä riippumatta kun vain maltat odottaa. Relax.