Valokuvaus vaatii toisinaan uusia hienoja leluja

Markkinointikikka joka toimi

Kuten aiemmin kerroin, kävin Nikonin järjestämässä valokuvausseminaarissa. Tapahtuman tarkoitus oli pääasiassa viihdyttää, mutta kyllähän näissä aina on taustalla myös ajatus myynninedistämisestä.

Myöhemmin sitten tulikin tarjoussähköposti Nikonin tuotteita koskien. Mutta kuten ammattilaiset ammattilaisille, sekin viesti oli erittäin tahdikas eikä tyrkyttänyt mitään. Tarttuisinkin hyviin tarjouksiinsa jos en sattuisi olemaan syntyperäinen Canon-mies.

Piiloviestintä toimi

Mutta kyllä tapahtuma silti onnistui innostamaan laitteistopäivitykseen. Inspiraatio kuvaamiseen heräsi jälleen tuon seminaarin aikana. Aloin tutkailemaan, mitä kohtuuhintaista lisävarustetta on tarjolla ja päädyin lopulta Sigman kiinteäpolttoväliseen perusobjektiiviin. Paria viikkoa myöhemmin ostin kyseisen, varsin kelvollisen Sigman 50mm F1.4 EX DG HSM -objektiivin kamerareppuani täydentämään. Miellyttävän valovoimainen ja jämäkkää tekoa.

Käyttäjäkokemusten ja vertailevien testien mukaan jopa huomattavasti laadukkaampi kuin Canonin ja Nikonin omat vastaavat. Jännä juttu.

 

Pro-kauppa, Pro-hinnat

Koettivatpa Rajalassa* vielä koijata oston yhteydessä linssin eteen tulevasta suojasuotimesta suht reippaat 81 euroa. Wait… What?! Mutta yllättäen hinta laskikin välittömästi kohtuulliseen, kun kerroin faktan, että sen saa kaikkialta muualta neljällä kympillä. Olin tyytyväinen.

”Onko se todella niin halpa muualla! Noh, eiköhän me se voida siihen hintaan laittaa samaan pakettiin”

 

Valokuvaus on välineurheilua
Valokuvaus on kallista välineurheilua. Ja sitten pitäisi vielä oppia kuvaamaankin. Argh.

 

Second Hand — voittajan valinta

Kuten muissakin välineurheilulajeissa, valokuvauskamojen kanssa kannattaa väijyä hyviä diilejä käytettyjen laitteiden osalta. Näin toimien löysin viime viikolla reppuuni vielä Canonin 480 EX II -salamalaitteen diffuusorin kera kohtuulliseen hintaan. Salamalaite ja diffuusori, eli sellainen valkoinen muovikappale terävintä valoa rikkomaan, maksaa yllämainitussa pro-liikkeessä noin 295 euroa yhteispakettina. Huhuh.

Vaan minäpä onnistuin saamaan täysin uudenveroisen laitteen postikuluineenkin puoleen hintaan! Pelkän salamalaitteen arvo käytettynä on tällä hetkellä parisen sataa euroa. Erittäin harvinaislaatuinen diili. Olin tyytyväinen.

Foorumeilta hyviä löytöjä

Usein kannattaa ensisijaisesti tutkailla valokuvausfoorumien myyntikeskusteluja, sillä välillä löytyy uuteen verrattavaa roinaa erittäin hyvään hintaan. Ne kyllä menevätkin sitten aika vilkkaasti kaupaksi. Takuuta niissä yleensä ei enää tosin ole, mutta kun panostaa laatumerkkeihin, kamerat ja lisälaitteet ovat kyllä kestävää tekoa ja kunnossa vielä vuosienkin käytön jälkeen.

 

* Painotettakoon, että objektiivin hankkiminen kyseisestä kaupasta ei liittynyt mitenkään siihen tosiasiaan, että lähettivät minulle VIP-kutsun seminaariinsa. Valitsin kyseisen Tampereen toimipisteen, koska näin sain vempeleen heti mukaani samaan hintaan kuin verkkokaupoista. Tämä ei siis ole mainos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Huomaathan, että arvostan omalla nimelläsi jättämääsi vastausta hassunhauskojen nimimerkkien takaa huutelemista korkeammalle. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista eikä paljasteta NSA:lle, mutta se mahdollistaa yhteydenottoni tarvittaessa — jospa kommentissasi olisi uuden jutun aihetta? Tarkistan ensimmäisen viestisi aina käsin roskapostin ja laittomuuksien varalta, mutta pääsääntöisesti kaikki kommentit kyllä julkaistaan sisällöstä tai mielipiteestä riippumatta kun vain maltat odottaa. Relax.