Unohda joulukortit ja pysäytä raaka salametsästys

Muista lähettää kortit tänään, 13.12.

Mikäli et ole vielä tilannut Olbedesignin joulukortteja, se alkaa kuule olemaan nyt vähän myöhäistä, ystävä hyvä. Ne eivät enää luultavasti ehdi edes ensi viikon aikana ykkösmerkeillä perille vastaanottajilleen, ellet sitten tule noutamaan settiäsi. Ne, jotka tilasivat ajoissa, voivat kiitellä itseään, sillä peli on pelattu valmiiksi myös ensi vuotta ajatellen. Silloin ei tarvinne enää kortin korttia lähetellä näiden jälkeen.

Myöskään Olbedesignilta ei tänä jouluna kortteja satele. Jatka lukemista ja syykin selviää.

Joulumielesi on pelastettu

Nyt voit hyvillä mielin mähkiä kinkkua ja konjakkia rosollit rinnuksilla, sillä tosiaan, sinäkään et tule saamaan Olbedesignin hieman erilaisia joulukortteja tänä vuonna. Viime vuonna nuo todella päätyivät asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden joulupöytiin tunnelmaa tiivistämään.

 

Luonto 1 – Joulumieli 0

[Kuva: WWF]
Joulutervehdysten sijasta Olbedesign ohjaa jälleen nekin varat parempaan käyttöön, kuten vuonna 2010. Tällä kertaa joulukortteihin ja niiden lähetyskuluihin varatut summat päätin ohjata WWF:n erittäin tärkeään ”Pysäytä raaka salametsästys” -kampanjaan.

En tiedä miten eläin- tai luonnonystävä sinä, toinen blogini lukijoista, olet, mutta voin kertoa kokemuksesta, että etenkin norsut ovat varsin päräyttäviä ilmestyksiä kun sellaisen ”oikean” kohtaa Afrikan luonnonpuistossa hyvin lyhyen välimatkan päässä.

Afrikannorsu on kunnioitusta herättävän suuri ja uljas otus jopa kauempaa tarkasteltuna. Haluan uskoa, että niitä on vielä tulevaisuudessakin luonnonvaraisena, eikä pelkästään ankeissa teräskahleissa. Se ei tee hyvää millekään luontokappaleelle.

 

Pysäytä raaka salametsästys
Vapaana luonnossa elävä norsu on uljas ilmestys

 

Been there, seen that

Myös tiikereitä ja sarvikuonoja olen tavannut lähietäisyydeltä Taronga Western Plains Zoo:ssa, Australiassa, mutta ne herättivät allekirjoittaneessa lähinnä harmitusta ja myötätuntoa. Surullista kyllä, nämä kahlehditut yksilöt tulevat luultavasti olemaan ainoat elossa olevat lajien edustajat lähitulevaisuudessa.

Ja ei, kryotankissa killuvat geenimuunnellut ja kloonatut yksilöt eivät ole lajin todellisia edustajia.

 

pysäytä raaka salametsästys
Sarvikuonot ne ovat aika veijareita!

 

-97% per sata vuotta

WWF:n toiminnan tehokkuudesta voidaan vääntää pessimistien kanssa kättä loputtomiin, mutta omasta mielestäni kampanja on erittäin hyvä yritys vielä viime hetkellä, sillä 3200 elossa olevaa tiikeriä on melko vähän. Etenkin kun huomioidaan, että kaksi kokonaista tiikerilajia on kuollut sukupuuttoon viimeisten 40 vuoden aikana. Vieläkö naurattaa?

 

pysäytä raaka salametsästys
Kivat korvat. Niistäkin saisi varmaan nätit lasinaluset.

 

Mainosmiehellä ei ole aikaa eettisyydelle

Monesti mainosalan ja sähköisen median ihmisiä pidetään pinnallisina ja rahanahneina koijareina. Rahaa vain kääritään niin paljon toisten pulmilla ja ahdingolla kun vain suinkin ehditään. Tällaiset netti- ja tv-kampanjat WWF:n kokoisen yhteistyökumppanin kanssa ovat vain mitä parhain sauma saada aikaan kunnon laskutus suht iisistä hommasta!

Mutta uskaltaisin kyllä väittää, että luovien alojen ihmiset arvostavat eettisiä arvoja jopa enemmän kuin se naapurin muutenkin mulkku keskivertokuluttaja, joka ostaa Lidlistä halpaa saksalaista sikanautaa ja porskuttaa kahdensadan metrin matkan lähikauppaan citymaasturillaan. Siellähän sataa.

 

Pysäytä raaka salametsästys

Jos siltä tuntuu, sinäkin voit tukea tätä kampanjaa myös ostamalla — yllättävää kyllä, jopa ihan asiallisen näköisen ja kohtuuhintaisen — miesten tai naisten t-paidan, jossa asiaa kepeästi käsitellään ”huumori”tekstin muodossa.

En aio moralisoida lopuksi mitään tekopyhää siitä, kuinka sinun tulisi unohtaa ne kimmeltävät, oudon hajuiset kiinalaiset muovikuuset tai miten voisit jättää sen Jaloviinapullon ostamatta ja laittaa senkin rahan parempaan käyttöön luonnon hyväksi. Omapa on asiasi.

Mutta minä teen niin — juurikin sinulle varatuilla joulukorttirahoilla, halusit tai et! Ha!

 

2 vastausta kirjoitukseen
“Unohda joulukortit ja pysäytä raaka salametsästys”

    1. Kiitos. Arvelinkin sinun pitävän tästä. Linkin sivustollesi jouduin kyllä poistamaan, jottei siitä aiheudu harmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Huomaathan, että arvostan omalla nimelläsi jättämääsi vastausta hassunhauskojen nimimerkkien takaa huutelemista korkeammalle. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista eikä paljasteta NSA:lle, mutta se mahdollistaa yhteydenottoni tarvittaessa — jospa kommentissasi olisi uuden jutun aihetta? Tarkistan ensimmäisen viestisi aina käsin roskapostin ja laittomuuksien varalta, mutta pääsääntöisesti kaikki kommentit kyllä julkaistaan sisällöstä tai mielipiteestä riippumatta kun vain maltat odottaa. Relax.