Aihearkisto: testattua

polaroid image

Polaroid-kuvaus on silkkaa pervoilua

I’m not too old for this shit

Olen varmaan ohittamassa jotakin aikuisiän rajapyykkiä, sillä olen alkanut kokemaan taantumusta monissa asioissa. Retroiluvietti on varsin voimakas. Ja nyt se on viimein tapahtunut myös valokuvauksessa.

Nyt, kun sattumalta bongasin myyntifoorumilla alkukesästä ihka-aidon Polaroid Image* -pikafilmikameran, jonka mukana tuli vieläpä pari filmipakkaakin, päästiin ihan ”nextille levelille”.

Lue loppuun

Adobe Creative Cloud for Photographers

Adobe Creative Cloud valokuvaajille

Kuten sanottua, en halua vuokrata ohjelmistojani, vaan omistaa ne kokonaan. Vaan entäpä kun Adobe hieman tarkisti hintaansa ja paketoi juurikin ne pari käyttämääni ohjelmaa samaan pakettiin erittäin edulliseen kuukausihintaan? Enää en pystynyt pidättäytymään, vaan kirkaisin Zalandomaisesti ”Shut up and take my money!” ja yritin tunkea rahojani monitoriruutuun.

No, mikä siinä nyt sitten oli niin hienoa?

Lue loppuun

Olbedesign Goes Pro — Valokuvaus

Hommataan sitten kerralla kunnolliset ammattilaisten valokuvausvälineet

Vanha, uskollisesti palvellut Canon 40D sai väistyä kun tilalle tuli tämän hetken parhaisiin järjestelmäkameroihin lukeutuva Canon 5D Mark III -kamerarunko. Kyseessä on ihan kelpo vempain ainakin ensimmäisen kuukauden käytön perusteella.

Lue loppuun

Nettisivuntekijän apuohjelmat

Kevätsiivous

Viimein sain itseäni niskasta kiinni ja kävin jälleen läpi useita satoja kirjanmerkkejä sisältävän Opera-selaimeni, joka on toiminut ykkösselaimenani jo suht pitkään*. Ja kuten olettaa saattaa, ainakin kolmannes läpikäymistäni bookmarkeista onkin nykyään joko lakannut tyystin olemasta tai käynyt hyödyttömäksi. Siitä, mitä jäljelle jäi, poimin nettisivujen teon parhaat apuohjelmat tähän kirjoitukseen.

Arvelin, että löytämistäni linkeistä saattaisi kenties olla hyötyä nettisivujen parissa työskenteleville hipstereille tai vaikkapa jonneille, jotka vasta alalle opiskelevat. Kaikki listatut ovat tietysti ilmaisia web-sovelluksia.

* Vanhimmat kirjanmerkit selaimen kansioissa on päivätty vuodelle 2002!

Lue loppuun