Uusi (ja täysin ilmainen!) yritysblogi on syntynyt.

Miksi jälleen uusi blogi?

Olen jo pitkään kokenut polttavaa tarvetta päästä jakamaan arkisia havaintojani julkisesti joten järkevin keino siihen oli kehitellä Olbedesignille oma yritysblogi.  Mikäli olet seurannut aikaisempia blogejani, sinulla saattaa olla aavistus siitä, mitä tuleman pitää ja millä tyylillä juttuja sepustetaan.

Ja ne teistä, joilla nyki silmäkulma jo edellisten blogien parissa, lienee parempi jättää tämäkin väliin. Samaa mukahauskaa jöötiä tiedossa.

 

Toimistokoira Teppo ja Olbedesign-blogi työn alla.
Toimistokoira Teppo poimii lukemastaan päivänpolttavat artikkelit blogia varten.

 

Ammatillisesti kiinnostavia aihepiirejä, joita blogissa tullaan näkemään:

  • web-suunnittelu
  • käytettävyys
  • design
  • markkinointi ja mainonta
  • sosiaalinen media
  • asiakaspalvelu ja -tyytyväisyys
  • …tietenkään hillittömiä netti-ilmiöitä unohtamatta.

Mikäli listassani yksikään aihepiiri ei aiheuta minkäänlaisia värinöitä, en voi tätä blogia sinulle suositella. Mene tekemään jotakin tuottavampaa.

 

Tunnustuksia tämän blogin motiiveista

Myönnettäköön, ettei tässä nyt pelkästään ihan pyhässä hengessä olla liikkeellä, vaan kyllä tämänkin projektin motiivina on katalat taka-ajatukset.

 

Ensimmäinen syy: Hakukoneoptimointi.

Tuo nykyajan vitsaus joka täytyy ottaa huomioon jokaista projektia suunnitellessa. Vitsaus, joka määrittelee onko sinua tai yritystäsi edes olemassa. Toistaiseksi Olbedesign on ollut melko heikolla näkyvyydellä jos haetaan esimerkiksi termeillä ”mainostoimisto tampere” tai ”kotisivut yritykselle”. Tokihan nuo ovat myös ne kaikkein kilpailluimmat termit.

Näyttävyys vs. Näkyvyys

Itseluomassani blogiohjelmistossa oli tietysti monenlaisia puutteita hakukoneita ajatellen, jos vertaa näitä avoimella lähdekoodilla viimeiset kymmenen vuotta kehitettyjä vastaavia. Tästä syystä päätin nyt ottaa selvää, mikä tekee tästä WordPressistä niin pätevän, että sitä suositellaan joka käänteessä. Vai onko tämä vain se nykyaikainen helppo tapa tehdä halvalla ja nopeasti ”ihan perushyvät sivut”? Eli mennäänkö sieltä, mistä aita on matalin, vaikka siinä sivussa vähän luova näkemys rajoittuisikin?

”Excel-miehet”

Vaikka en olekaan erikoistunut hakukoneoptimointiin, toki minulla jonkinmoinen perstuntuma asiasta on. Eli mitä se vaatii pitkällä tähtäimellä.

Mutta, kuten kaikkeen tällä alalla, tähänkin työhön on olemassa erikseen omanlaisensa asiantuntijat, jotka rakastavat piirakkakaavioita, Exceleitä ja muuta tosi kiinnostavaa numeronnäpläystä. Hienoja ihmisiä hekin, uskoisin. Toivonkin, että myös he ottavat tämän blogin seurantaan ja opastavat allekirjoittanutta verkkonäkyvyyden kehittämisessä.

 

Toinen syy: Omien ja asiakasprojektien esittely.

Tähän mennessä olen esitellyt uusimmat asiakastyöt ja omat projektit yrityksen Facebook-sivulla, virallisen Showcase-sivuni ohessa. Näin olen pyrkinyt hieman syventämään projektien kuvausta. Samalla menestyksekkäästi promonnut töitäni ja asiakasta. Nyt pyrin siirtämään nuo esittelyt tänne blogin puolelle.

Ajatuksen asteella on myös jossain vaiheessa kertoa ehkä hieman projektien taustoista sekä lopputuloksiin johtaneista päätöksistä ja  haasteista. Voit halutessasi kommentoida ja kysyä tai toivoa postausta jostakin tietystä projektistani jos olet kiinnostunut tutustumaan verkkosivuston suunnitteluun kulissien takaa.

Toisinaan tullee harrastettua myös hieman kepeämpiä postauksia, joten älä ylläty jos etusivulla näkyy joskus jotakin outoa. Mutta hei, mitäpä voit yleensä odottaa täysin ilmaiselta blogilta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Huomaathan, että arvostan omalla nimelläsi jättämääsi vastausta hassunhauskojen nimimerkkien takaa huutelemista korkeammalle. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista eikä paljasteta NSA:lle, mutta se mahdollistaa yhteydenottoni tarvittaessa — jospa kommentissasi olisi uuden jutun aihetta? Tarkistan ensimmäisen viestisi aina käsin roskapostin ja laittomuuksien varalta, mutta pääsääntöisesti kaikki kommentit kyllä julkaistaan sisällöstä tai mielipiteestä riippumatta kun vain maltat odottaa. Relax.