Aihearkisto: ohjelmistot

Adobe Creative Cloud for Photographers

Adobe Creative Cloud valokuvaajille

Kuten sanottua, en halua vuokrata ohjelmistojani, vaan omistaa ne kokonaan. Vaan entäpä kun Adobe hieman tarkisti hintaansa ja paketoi juurikin ne pari käyttämääni ohjelmaa samaan pakettiin erittäin edulliseen kuukausihintaan? Enää en pystynyt pidättäytymään, vaan kirkaisin Zalandomaisesti ”Shut up and take my money!” ja yritin tunkea rahojani monitoriruutuun.

No, mikä siinä nyt sitten oli niin hienoa?

Lue loppuun

Olbedesign Goes Pro — Valokuvaus

Hommataan sitten kerralla kunnolliset ammattilaisten valokuvausvälineet

Vanha, uskollisesti palvellut Canon 40D sai väistyä kun tilalle tuli tämän hetken parhaisiin järjestelmäkameroihin lukeutuva Canon 5D Mark III -kamerarunko. Kyseessä on ihan kelpo vempain ainakin ensimmäisen kuukauden käytön perusteella.

Lue loppuun

Adobe Creative Cloud – ”You’re doing it wrong”

Ammattilaisten de facto

Adoben ohitettua (ja ostettua) kilpailijansa sen ohjelmistot ovat olleet jo toistakymmentä vuotta graafisten  suunnittelijoiden oletustyökaluja. Nyt Adobe saattaa itse muuttaa tämän kaiken Adobe Creative Cloud -kikkailullaan.

Adobe jättää viimeistään nyt ilmeisesti kaikki vanhojen Creative Suite -pakettien ohjelmistot saataville ainoastaan Adobe Creative Cloud -jäsenyyden kautta. CS6-pakettia saa vielä hetken jälleenmyyjiltä pahvipaketissa.

Kesäkuussa julkaistaan uusi versio ainakin Photoshopista, jonka jälkeen jäljellä olevien fyysisten kopioiden saatavuus vaikeutunee dramaattisesti.

Lue loppuun

Nettisivuntekijän apuohjelmat

Kevätsiivous

Viimein sain itseäni niskasta kiinni ja kävin jälleen läpi useita satoja kirjanmerkkejä sisältävän Opera-selaimeni, joka on toiminut ykkösselaimenani jo suht pitkään*. Ja kuten olettaa saattaa, ainakin kolmannes läpikäymistäni bookmarkeista onkin nykyään joko lakannut tyystin olemasta tai käynyt hyödyttömäksi. Siitä, mitä jäljelle jäi, poimin nettisivujen teon parhaat apuohjelmat tähän kirjoitukseen.

Arvelin, että löytämistäni linkeistä saattaisi kenties olla hyötyä nettisivujen parissa työskenteleville hipstereille tai vaikkapa jonneille, jotka vasta alalle opiskelevat. Kaikki listatut ovat tietysti ilmaisia web-sovelluksia.

* Vanhimmat kirjanmerkit selaimen kansioissa on päivätty vuodelle 2002!

Lue loppuun

Ensimmäinen responsiivinen tekstinkäsittelyohjelma

DISCLAIMER: Mainittakoon heti alkuun, ettei mene luvattoman piilomainonnan puolelle, että seuraava kirjoitus sisältää tuotesijoittelua. Tämä pieni, responsiivinen ohjelma on sekin vain halpisohjelma. Enkä  sitäkään saanut ilmaiseksi saati sen esittelystä mitenkään rahallisesti hyödy.

”It is tiny but it is huge.”
— A. Burroughs

Lue loppuun