Magic Kinder

Vertailevaa sisällönkulutusta

Olen nyt päässyt nauttimaan jokusen viikonlopun Helsingin Sanomien tutustumisjakelusta Aamulehden ohessa. Toisinaan tulee luettua sama uutinen molemmista lehdistä. Niin myös tällä kertaa. Eilen lehdet uutisoivat Reindeerspotting-ohjaajan linnatuomiosta. Juttu sinällään ei ollut mitenkään tavallisesta poikkeava, ja herätti lähinnä tuohtunutta närkästystä Suomen nuorison nykytilasta.

Mutta yksi pieni ”Kinder-kohta” jutussa jätti minutkin sanattomaksi.

 

Näin Aamulehti sen kertoi

Tottahan lehdissä aina on eroja, ja hyvä niin. Ainakin voi luottaa, että juttu on oikeasti kirjoitettu toimituksessa eikä kopioitu toisaalta. Aamulehti on nähtävästi oikoluettanut artikkelinsa ainakin kertaalleen, sillä kuljetustapa on selitetty riittävän tarkasti inhan mielikuvan luomiseksi.

kinder-muna pepussa, aamulehti
AL 1.2.2013

Okei, eli peruskamaa. Kumihanskamiestä työllistävä tekotapa. Ei mitään ihmeellistä.

 

Helsingin Sanomien näkemys — eli kuinka Kinder kulkee mukana

Toisinaan jutut joudutaan kirjoittamaan hieman vikkelämmin. Ja onhan se HS:n koonkin vuoksi ihan ymmärrettävää. Juttuja on satakunta per lehti. Eihän sitä nyt kaikkia ehdi sentään tsekkaamaan ennen painokoneita. Helpompi kopioida samaa talon sisäistä lähdettä kuin iltapäivälehdet.

”Kyllä minä niin mieleni pahoitin tämän jutun herättämästä mielikuvasta.”

kinder-muna pepussa, helsingin sanomat
HS 1.2.2013

 

 

Macig Kinder - wait, what?
Leonardo DiCaprion ilme Inception-memessä kertoo kaiken. [Kuva:blog.lefigaro.fr]

Wait.. what?

Huhhuh. Saattanut olla melko suklaiset tunnelmat lentokoneessa.

 

 

(Alkuperäinen artikkelikuva: wikimedia.org)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Huomaathan, että arvostan omalla nimelläsi jättämääsi vastausta hassunhauskojen nimimerkkien takaa huutelemista korkeammalle. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista eikä paljasteta NSA:lle, mutta se mahdollistaa yhteydenottoni tarvittaessa — jospa kommentissasi olisi uuden jutun aihetta? Tarkistan ensimmäisen viestisi aina käsin roskapostin ja laittomuuksien varalta, mutta pääsääntöisesti kaikki kommentit kyllä julkaistaan sisällöstä tai mielipiteestä riippumatta kun vain maltat odottaa. Relax.