laadukkaat-kayntikortit-omalle-yritykselle-cover

Laadukkaat käyntikortit viimein omalle yritykselle

Ryhdyin viimein pari viikkoa sitten yhteen niistä vaikeimmista suunnittelutöistä, joita graafinen suunnittelija urallaan kohtaa. Nimittäin omien käyntikorttien suunnittelu. Vaikka elämme digiaikaa, ammattimaiset ja laadukkaat käyntikortit ovat yhä siltikin se paras tapa jättää muistijälki ensitapaamisella. Joten korttienkin on oltava sen mukaiset.

 

Laadukkaat käyntikortit yritykselle — Olbedesign Meerkats™
Kortteihin saa lukuisia veikeitä taustakuvia.

 

Haasteena laatu ja huomioarvo

Luonnollisesti omien korttien suunnittelussa on vähän tavallista enemmän painetta, koska kaikkien odotukset ovat korkealla. Enkä tarkoita, etteikö asiakastöissäkin olisi, mutta niissä asiakkaan hyväksyvä nyökkäys on se tärkein kriteeri, jota noudatetaan.

Mutta kun tekee itselle, se meneekin sitten jo henkisen painin puolelle, koska lopputulokseen on itse oltava täysin tyytyväinen.

Ja, koska olen pyrkinyt yrityksen kotisivutkin luomaan massasta erottuviksi, oli myös laadukkaat ja vähän erilaiset käyntikortit oltava minimivaatimuksena. Päädyin siis tavallista tukevampiin kortteihin. Asiallisia kortteja ei myöskään runtata lähimpään roskikseen heti, kun katsekontakti on katkennut.

Nämä kortit kannattaakin ehdottomasti säästää. Ne ovat nimittäin sen verran jämerää tekoa, että kelpaavat hätätilassa vaikka kokkelin jäsentelyyn, mikäli luottokorttia ei satu olemaan ulottuvilla. Niistämisen voikin hoitaa sitten halpiskorteilla jotka taipuvat.

 

Laadukkaat käyntikortit yritykselle — Olbedesign Meerkats™
Mikäpä sen shokeeraavampi aihe käyntikorttiin kuin koiran ehta pyllyreikä!

 

Pieni, rajattu painos

Päätin jo suunnitteluvaiheessa, että korteista tulee todella pieni, vain viidenkymmenen kortin painos. Tähän vaikutti kaksi syytä.

Se, että korttien painatuskustannukset ovat tuplasti per kortti tavallisiin verraten oli syistä se vähäpätöisempi. Laadusta kun joutuu joka tapauksessa maksamaan.

Syy, miksi todella päädyin tähän ratkaisuun, on vaihtelun tarve. Tilasin joskus kauan sitten peruskortteja ison läjän, joita pyörii nurkissa vieläkin. Ei helvetti, ei niitä kukaan jaksa enää vuoden päästä katsella! Kun painos on pieni, pääsen vaihtamaan korttien taustakuvia ja tekstejä huomattavasti nopeammin kuin tuhannen halpiskortin bulkkikasan kanssa. Sekin on pieni kilpailuetu.

”Ihanaa! Ollilta saan aina uuden, upean kortin kun taas tapaamme!”
— Täysin kuvitteellinen kommentti haltioituneelta asiakkaalta

Myös motivaatio pysyy vireänä, koska kun kortit uhkaavat loppua, on pakko ryhtyä ajattelemaan uusia kortteja. Samalla tulee tarkistettua tietojen ajankohtaisuus.

 

Laadukkaat käyntikortit yritykselle — Olbedesign Meerkats™
Mikä ihme pallopää se siinä mulkkaa noin omahyväisenä? Ärsyttäviä otuksia!

 

Laadukkaat käyntikortit syntyvät vain laadukkaista materiaaleista

Päädyin tavallisia bulkkikortteja paksumpiin, niin sanotuihin Deluxe-kortteihin. Kyllähän käyntikortit onnistuvat myös edullisemmin, mutta voin luvata, että laadukkaat käyntikortit herättävät arvokkuudentunteita heti, kun ihminen saa ne käteensä.

Tästä syystä omiin kortteihini valikoitui myös Olbedesign Meerkats™ -paketista löytyvä lisäpalvelu ”Erikoispaksu materiaali (600gsm)”.

Ja totta tosiaan, kortit ovatkin noin kolme kertaa paksumpia kuin normaalikortit! Ei tässä mitään ekoa ole, mutta egoa sitäkin enemmän.

 

Laadukkaat käyntikortit yritykselle — Olbedesign Meerkats™
Kunnon käyntikorteista rakentaa vaikka korttitalon! …tosin taustalla näkyvä Toimistokoira Teppo lanasi koko asetelman hetkeä myöhemmin maan tasalle.

 

Taustakuvitus eläinkunnasta

Kuten kaikki yritystäni seuranneet ovat jo kyllästymiseen asti kuulleet, jälleen on käytetty omaa kuvamateriaalia. Ja kuten Olbedesignin yritysilmeessä muuallakin, käyntikorteissakin nojataan kuvapuolella vahvasti eläinkunnan suuntaan. Mutta onhan pakassa toki yksi kuva myös höyrymoottorin pulteista insinöörismielisempiä viihdyttämään. Eli jokaiselle jotakin.

Tämäkin erottaa laadukkaat käyntikortit halvoista kilpailijoistaan. Samassa korttipakassa kun voi olla erilaisia kortteja — erilaisille asiakasryhmille eri kortit. Mikäli minulta tilaat, saat jopa viisi(!) erilaista taustakuvaa per korttipakka.

Ja jos sitä oikein villiksi äityy, voi kortteihin tehdä taustaksi vaikkapa leimakuponkeja, joita asiakkaat voivat hyödyntää!

 

Laadukkaat käyntikortit yritykselle — Olbedesign Meerkats™
Teknisempi taustakuva saa insinöörit haukkomaan henkeään haltioissaan.

 

Jykevä pino

Yksi huono puoli näin hienoissa korteissa toki on: niitä kun ei saa mukaansa kovin montaa yhdellä kertaa. Tämä ei yleensä aiheuta ongelmia, mutta jos sitä joskus sattuu suurempiin kokoontumisiin, ne saattavat loppua kesken.

Tokihan niitä voi siinä tapauksessa kantaa jossakin isommassa boksissa ison läjän mukana jos ei pelkää cooliutensa puolesta.

Mutta toisaalta, kenelle sitä nyt ylipäätään haluaa näitä upeita luomuksiaan jaella? Jokaiselle kusenkatkuiselle puistokemistille vai pelkästään tarkkaan harkituille, potentiaalisille asiakkaille? Eiväthän tuotteenikaan ole jokaiselle kaupan.

 

Laadukkaat käyntikortit yritykselle — Olbedesign Meerkats™
Sen verran heviä matskua ovat, ettei näitä tohdi montaa kanniskella matkassa kerrallaan.

 

Minimalistiset tiedot

Käyntikortin infopuolella päädyin varsin minimalistiseen lopputulokseen. Tarjolla on vain sähköposti, puhelinnumero ja @olbedesign -sometunnukseni. Se on nykypäivää. Lisäksi alakulmasta löytyy pieni yksityiskohta, jossa on lueteltuna kaikki eniten käytössä olevat some-kanavani, kuten Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram sekä Google+.

En lähtenyt tumppaamaan tilaa täyteen tietoja, jotka sieltä jo löytyvät. Sain tosin heti ensimmäisen kommentin, että ”Miksei korteissa lue nettiosoitetta??” Arvelin, että saaja sen kyllä hoksaa, sillä sähköpostiosoitteessahan yhdistyy luontevasti sekä nimeni, että nettiosoite.

En tiedä, yliarvioinko nyt kenties vastaanottajien oivalluskyvyn tällä ratkaisullani, mutta päätin kokeilla. Jää nähtäväksi. Tämäkin on helppo kokeilu, koska kortteja on vain pieni erä. Voin siis lisäillä tarvittavia tietoja asiakaspalautteen myötä.

 

Laadukkaat käyntikortit yritykselle — Olbedesign Meerkats™
Sosiaalisen median aikakautta kun elämme, tulee käyntikortista tietysti löytyä myös ne kanavat joissa yritys on edustettuna. Omani löytyy nimimerkillä @olbedesign eri palveluista.

 

Hyötynäkökulma

Kortteihin jäi myös mukavasti tyhjää valkoista tilaa muistiinpanoja varten. Kartonki onkin miellyttävän karheaa ja siihen puree kynä kuin kynä oikein mainiosti. Saaja voi merkitä tyhjälle tilalle vaikkapa päiväyksen ja tapahtuman jossa kortin sai. Tämä auttaa muistamaan mistä keskusteltiin.

 

Tilaa nyt omat, persoonalliset käyntikorttisi tästä!

 

Lue myös:
Lentorepulle uudet hienot käyntikortit (3/3)
Koivun Tyrnitilalle täysin uudistettu yritysilme
Käyntikortit piti kuvata, Skeletor pilasi session!

Yksi vastaus kirjoitukseen
“Laadukkaat käyntikortit viimein omalle yritykselle”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Huomaathan, että arvostan omalla nimelläsi jättämääsi vastausta hassunhauskojen nimimerkkien takaa huutelemista korkeammalle. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista eikä paljasteta NSA:lle, mutta se mahdollistaa yhteydenottoni tarvittaessa — jospa kommentissasi olisi uuden jutun aihetta? Tarkistan ensimmäisen viestisi aina käsin roskapostin ja laittomuuksien varalta, mutta pääsääntöisesti kaikki kommentit kyllä julkaistaan sisällöstä tai mielipiteestä riippumatta kun vain maltat odottaa. Relax.