Chilifest 2013

Taas se oli täällä

Jälleen on viime viikonloppuna koettu ja nähty jo vuotuiseksi tapahtumaksi muodostunut Chilifestarit Tampereen keskustassa. Minäkin kävin siellä pariin otteeseen hillumassa, avajaispäivänä oli kamerakin matkassa. Ja hauskaahan siellä oli, kuten aina.

Chilifest 2013
Napalminallekin viuhahteli paikasta toiseen ihmisiä säikyttelemässä.

 

Heti sisään alueelle astuessani katseeni vangitsi pöljän näköinen Napalminalle, Poppamiehen maskottiotus… Älä kysy.

 

Chilifest 2013
No tästähän siinä oli kyse. Chilistä.

 

Chiliä monessa muodossa

Kojuissa oli myynnissä kaikkea mahdollista aina chilipensaista tulisten ruokien kautta chilihattaraan. Sitä en ikävä kyllä päässyt maistamaan, vaikka mieleni halaji.

Jätskikojulta yhyttämäni Niilo Nieminen oli jopa enemmän kuin tyytyväinen chilijäätelöönsä…

 

Chilifest 2013
Kyllä se muikistaa isommankin miehen suun kun saa maistaa ehtaa chilijätskiä.

 

…siis jopa niin tyytyväinen, ettei aikonut lopettaa vänkäämistään kunnes lopulta suostuin ottamaan tunteita kuohuvan kaverikuvan hänestä ja ystävästään Juhani Tervasesta, joka hänkin aurinkoisen päivän ratoksi nautti suussa mukavasti kutkuttelevan chilijäätelön:

 

Chilifest 2013
Kyllä siinä jäätelötipat huulilla helmeilivät kun pojat veikeinä maitovalmisteitaan nautiskelivat.

 

Safkaaa!

Ruokakojuja oli vähintään puolet torin teltoista. Ruokaa, juomia ja tulisia maistiaisia sai joka nurkalta. Suuri osa valikoimasta oli paistettua liharuokaa, kuten ribsit, wingsit ja makkarat, mutta olipa mukana myös aina yhtä maistuva Gopal kasvisvaihtoehtoineen.

 

Chilifest 2013
Jonkin sortin kebumesta. Kaipa sieltä jotain muutakin sai. En tutkinut.

 

Itse sivuutin sinänsä ihan herkullisen näköiset (ja tuoksuiset) kojut, sillä olin tullut tänne vain yhden perässä…

 

Chilifest 2013
Chef Santeri asettelemassa makkaraansa herrasmiesten maisteltavaksi.

 

Chilimörköpötkö

Koska chilifesteillä oltiin, pitihän se paljon tunteita mediassa herättänyt, kansaa kuohuttanut chilimörköpötkö testata, vaikka pientä ennakkoluuloa oli ilmassa. Ja kyllähän se kuitenkin ihan jees tuotos oli. Ei kovin tulinen, mutta hiidenhillonsa kanssa ihan toimiva kokonaisuus. Hivenen rapsakampaa olisin toivonut, mutta maku oli miellyttävä, joten menköön. Iltapalamiestä lainatakseni: ”sanoisin, että neljä kautta viis”.

 

Chilifest 2013
”Once you go black, you never go back”, sanovat. (Kuva: Jutta Virtanen)

 

Kaliaaa!

Makkarannapostelun jälkeen oli aika suunnata kohti kaljatelttaa suuta huuhtomaan, olihan tarjolle juuri sopivasti saatu Habanero-olutta. Pakkohan sekin oli testata, jotta päriseekö.

 

Chilifest 2013
Anniskelualueella myös Tero Vaara -look-a-like myhäili onnellisena. Kukapa ei?

 

Chili Weiss Habanero 4,7%

Pyynikin Käsityöläispanimon erikoisolut oli hanastakin tarjoiltuna varsin sakeaa — jopa sahtimaista — ja yllättävän tymäkkää tavaraa. Tai tymäkkää ainakin makujensa puolesta, sillä se poltteli heti ensi kulauksella kurkussa, sitten koko matkan alas. Hyvää oli, joskaan sitä ei tuoppia kahta enempää olisi pystynyt nauttimaan.

Siis yhden join. Ihan vain maistaakseni.

 

Chilifest 2013
Ihan jos yhden maistoin. Onko paha? (Kuva: Jutta Virtanen)

 

Monenlaisia chilin ystäviä

Kuten aina, toreilla näkee monenmoista hiihtäjää. Pelottavin niistä oli tällä kertaa koira, jolle on nähtävästi syötetty chiliä. Niin ei ole hyvä tehdä.

 

Chilifest 2013
Tainnut olla aamuisin muutakin kuin reikä tulessa tällä pikkukaverilla. Voi pientä.

 

Tapahtumassa tuotteitaan esittelevät tahot eivät ylenkatsoneet ketään, vaan kaikille ikäryhmille oli jotakin herkkuja tarjolla. Lapsille hattaraa ja jätskiä, varttuneemmalle väelle vaikkapa tulista salsakastiketta:

 

Chilifest 2013
Ei tainnut muori tietää, minkälaiselle torille oli saapunut. Toivottavasti on löytynyt myös Bepanthenia lääkekaapista…

 

Shoppailemassa

Tällä kertaa jätin ostokset tietoisesti kevyiksi, ja keskityin vain tuotteisiin, joita on hankalampi muutoin saada. Eli tuorechilejä ja Tampereen paahtimon Chilifest Finland -kahvia.

 

Chilifest 2013
Festarikäynnistä mukaan lähtivät keski- ja väkevimmän valikoiman tuorechilejä, 4 pussia sipsejä, pöytämausteeksi litran pullo tulista soosia sekä tietysti chilikahvi. Ehkä näillä pärjää taas tovin.

 

Näin tällä kertaa. Mikäli toivoisit yrityksellesi yhtä tyylikkään verkkosivuston kuin Chilifesteillä, ollaan yhteyksissä. Ehkä me jotakin keksimme sinullekin.

 

4 vastausta kirjoitukseen
“Chilifest 2013”

  1. Repesin!
    Olipa mielenkiintoisesti tuotu esille taas Chilifestit!
    Mukavasti hyväntahtoisella huumorilla höystettyjä tilannekuvia.

  2. Hurtilla huumorilla ja komeilla jätkillä varustettu blogi ei voi olla onnistumatta! =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Huomaathan, että arvostan omalla nimelläsi jättämääsi vastausta hassunhauskojen nimimerkkien takaa huutelemista korkeammalle. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista eikä paljasteta NSA:lle, mutta se mahdollistaa yhteydenottoni tarvittaessa — jospa kommentissasi olisi uuden jutun aihetta? Tarkistan ensimmäisen viestisi aina käsin roskapostin ja laittomuuksien varalta, mutta pääsääntöisesti kaikki kommentit kyllä julkaistaan sisällöstä tai mielipiteestä riippumatta kun vain maltat odottaa. Relax.