Adobe Creative Cloud for Photographers

Adobe Creative Cloud valokuvaajille

Kuten sanottua, en halua vuokrata ohjelmistojani, vaan omistaa ne kokonaan. Vaan entäpä kun Adobe hieman tarkisti hintaansa ja paketoi juurikin ne pari käyttämääni ohjelmaa samaan pakettiin erittäin edulliseen kuukausihintaan? Enää en pystynyt pidättäytymään, vaan kirkaisin Zalandomaisesti ”Shut up and take my money!” ja yritin tunkea rahojani monitoriruutuun.

No, mikä siinä nyt sitten oli niin hienoa?

Adobe Photoshop CC
Kohtuuhintainen paketti sisältäen juurikin ne ohjelmistot, joista haluan aina uusimmat versiot.

 

Gotcha!

Okei. Murruin siis lopulta ja liityin Adoben uuteen Creative Cloud for Photographers -ohjelmaan. Siitä hyvästä saan nyt käyttää Photoshopin ja Lightroomin uusimpia versioita kohtuulliseen kuukausihintaan, 9,99 euroa/kk (alv0%).

Tämä tarjoushintainen paketti vaatii aiemman version alle (vähintään Photoshop CS3). Eikä tämä kymppi kuussa ole edes pelkkä tutustumishinta, jos lupauksensa pitävät. Tarjous on voimassa jos liittyy ennen vuoden loppua. Saas nähdä.

// EDIT 01/2014: Ja sinulle, joka kiinnostuit, näyttäisi tarjous sittenkin olevan yhä voimassa! Vaatii vähintään Photoshop CS3:n. Hintaa vain 12,29 e/kk (sis. alv).

 

Tarjous, josta ei voinut kieltäytyä

Totesin, että tämä lienee jo sellainen diili, että uskaltanen antaa pirulle pikkusormen, sillä pelkästään mukana tuleva Behance ProSite -portfoliopalvelu maksaa noin 73 euroa vuodessa. Pyrin ehdottomasti ottamaan tämän palvelun käyttöön tuonnempana.

Tässä kohden joku trendikkäämpi mainostoimistomulkku saattaa naureskella lattensa takaa: ”Hahaha! Kylläpä nyt on köyhä designeri kun ei pysty muutamaa kymppiä maksamaan kuussa ihan koko CC-paketista!”. Niin noh, itseäni Creative Cloudissa nyppii lähinnä se periaatekysymys, että hinta on Yhdysvalloissa asuville noin 37 euroa/kk, kun taas Eurooppalaiset tilaajat maksavat samasta sähköisestä paketista 61,49 e/kk! Reiluako?

Ja mikäänhän ei tosiaan estä heitä nostamasta hintaa entisestään. Valitsemassani kympin paketissa mahdollisen hinnanousun en odota olevan kovin dramaattinen. Ja vanhojen versioiden lisenssien toimiminen tämän jälkeenkin luvataan onnistuvan, joten lienen melko turvassa ostettuine CS5.5-paketteineni.

Ainoa asia, mikä peruuttamisessa harmittaisi, olisi uusien ominaisuuksien katoaminen ja tiedostojen mahdollinen epäyhteensopivuus.

// EDIT 01/2014: Näyttäisi pitävän paikkansa tuo pysyvä hinta. Ainakaan tammikuussa 2014 ei veloitettu enempiä. Toivottavasti pysyy jatkossakin näin.

 

Asiakaspalvelu ainakin toimii

Tilauspäätöstä edelsi kriittinen hetki. Kysyin, mitä tehdä kun kerran olin vähän aiemmin ostanut uuden Lightroom 5:n. Siinä ei ollut ongelmaa. Minulle hyvitettiin ostokseni heti kun olin liittynyt tilaajaksi.

Jos tämä vaihe olisi mokattu, ei minusta varmaankaan olisi tullut heille uutta maksavaa tilaajaa. Mutta ei, hienosti pelasivat korttinsa:

adobe-customer-care-twitter
Asiakaspalvelu toimii myös Twitterissä. Homma hoitui kivuttomasti.

 

Täytyy kyllä sanoa, että päätöstäni tosian helpotti huomattavasti Adoben asiakaspalvelun kaunis ele palauttaa rahani takaisin uusimman Lightroom 5:n päivityksestä. Vaikka ostoksestani olikin kulunut jo yli 30 päivää! Näin sen pitääkin toimia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Huomaathan, että arvostan omalla nimelläsi jättämääsi vastausta hassunhauskojen nimimerkkien takaa huutelemista korkeammalle. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista eikä paljasteta NSA:lle, mutta se mahdollistaa yhteydenottoni tarvittaessa — jospa kommentissasi olisi uuden jutun aihetta? Tarkistan ensimmäisen viestisi aina käsin roskapostin ja laittomuuksien varalta, mutta pääsääntöisesti kaikki kommentit kyllä julkaistaan sisällöstä tai mielipiteestä riippumatta kun vain maltat odottaa. Relax.