Digitoimisto Olbedesign, Tampere

Digitoimisto Olbedesign täytti 10 vuotta!

Digitoimisto Olbedesign — 10 vuotta kulmikasta julkaisua Tampereelta

Alkuvuodesta 2008 asti on tullut tehtyä erilaisia projekteja asiakasyrityksille freelancer-yrittäjänä. Näin ollen tämä digitoimisto tullut sitten jo astetta merkittävämmän merkkipaalun äärelle, joten pitääpä lyhyesti siitä kirjoittaa blogitekstikin. Näitä kun ei liiaksi asti nykyään ropsahtele.

Vuonna 2008, tällä samaisella päivämäärällä tammikuun pakkasessa juostessani ostohousut jalassa hankkimassa yritykselle laitteita ja ohjelmistoja sieraimet sauhuten, en ollut lainkaan varma, tulisiko tästä mitään.

Riittäisikö rahkeeni yrittäjänä työssä, jonka jokainen jonne kertoi osaavansa iltapuhteinaan? Kotisivut. Hah!

Vaan vielä mitä! Tässä sitä ollaan yhä vaan, perkele. Ilmeisesti kulmikkaat jutut ja ronski toteutus ovatkin olleet sitten ihan paikallaan suomalaisella digimarkkinoinnin kentällä. Ei aina tarvita namia nassuttavia puolikasvuisia tahi kuumia mutta kuluneita kuvapankkimisuja jotta tuotteesta saa näyttävän.

Yrittämisen ihana vaikeus

Vaikka eihän tämä suinkaan se helpoin tie ole ollut. Päinvastoin. Eiköhän sitä leipää olisi helpommin saanut, jos olisi alistunut massimiesten tahtoon liukuhihnan varressa. Väkinäinen virne kasvoillaan, raipan soitellessa selkänahkaa. ”Yes, sir!”

Yrittämisessä on siisteintä se, että voi kokeilla lähestulkoon kaikkea mitä mieleen juolahtaa. Ne typerimmätkin ideat. Täytyy siinä toki aina pientä riskianalyysiäkin tehdä, mutta pelkojen ei pidä antaa lamauttaa. Tulee olla kyky hypätä tuntemattomaan, uusille urille, vaikka siellä olisikin vastaanottajana betonilattia.

Moni Olbedesignin touhuja seurannut lienee nähnyt jos jonkinmoista räpellystä ja kokeiluprojektia vuosikymmenen varrella. Siinä missä suurin osa on torppaantunut alkumetreillä (syystäkin), ovat toiset kantaneet hedelmää yli odotusten. Kuten vaikkapa erilaiset joulukorttini, jotka kollegat haukkuivat pystyyn.

Eli antaa mennä vaan. Jos pelkää epäonnistumista, ei voi ikinä mitään voittaakaan.

Hieno taival

No hitto. Tässä kun oikein asiaa makustelee, niin kyllähän tämä merkkipaalu mukavalta tuntuu. Kaikista alamäistä sisuuntuneena ja loistohetkistä rohkaistuneena voi kokea saavuttaneensa jotakin. Tämä kaikki on ihan itse tehtyä. Tyhjästä.

Siltikään en olisi pystynyt tekemään tätä kaikkea ilman hyviä yhteistyökumppaneita, upeista asiakkaista puhumattakaan. Loistojengiä!

KIITOS.

Sinulle, hänelle & Verottajalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Huomaathan, että arvostan omalla nimelläsi jättämääsi vastausta hassunhauskojen nimimerkkien takaa huutelemista korkeammalle. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista eikä paljasteta NSA:lle, mutta se mahdollistaa yhteydenottoni tarvittaessa — jospa kommentissasi olisi uuden jutun aihetta? Tarkistan ensimmäisen viestisi aina käsin roskapostin ja laittomuuksien varalta, mutta pääsääntöisesti kaikki kommentit kyllä julkaistaan sisällöstä tai mielipiteestä riippumatta kun vain maltat odottaa. Relax.